Hva er en kreditt garanti?

En kreditt garanti er en form for forsikring som bidrar til å beskytte interessene til en selger fra sjansen for manglende betaling fra en kjøper. Denne type dekning er ofte benyttet når varene blir importert, som gjør at eksportøren en grad av beskyttelse som ville være vanskelig å oppnå noe annet. I noen tilfeller er denne type garanti utvidet gjennom en statlig organisasjon. Andre ganger er kreditt garanti gjort tilgjengelig gjennom banker som forvalter import og eksport transaksjoner.

Den nøyaktige strukturen i en kreditt garanti avhenger av statlige forskrifter som regulerer transaksjonen. I en situasjon hvor både kjøper og selger ligger i samme nasjon, er det ikke uvanlig for denne type dekning som skal utstedes i det som kalles et brev av garanti. Dette er rett og slett et juridisk dokument som bekrefter at dersom kjøperen ikke på anbud avtalt kompensasjon for et kjøp, at selskapet vil ære gjelden. Et brev av garanti kan være i form av en personlig garanti gitt av en interessert tredjepart, eller ved en økonomisk enhet som har gitt en linje av kreditt til kjøperen.

Når kreditten garantien innebærer import av varer, er hensikten med dokumentet å gi eksportøren med forsikring for å bli kompensert i tilfelle at importøren misligholder betaling for forsendelse. Ofte er dokumentet utarbeidet av en eksport opprykk byrå i det landet der eksportøren bor. Mengden av garantien avhenger vanligvis på byråets vurdering av kredittverdigheten til kjøperen, og risikoen for å levere varer til det landet hvor kjøperen bor. Det er også mulighet til å få denne typen garanti fra en import eksport bank, en strategi som kan noen ganger gi den ekstra fordelen av å gi eksportøren med en rabatt på andre banktjenester selgeren ønsker å oppnå gjennom den samme finansinstitusjonen.

Mens fokus for en kreditt garanti er å beskytte interessene til selgeren eller eksportør, vilkårene er også til beste for kjøperen. For eksempel, i tilfelle at politisk uro fører til en manglende evne til kjøperen å betale, sørger forsikringsdekningen selger trenger ikke å vente på erstatning. Fra dette perspektivet, gjør garantien det mulig for forretningsforholdet skal plasseres på venting under uroen, og holder muligheten for å gjøre forretninger igjen etter at den politiske krisen har passert.

Leave a Reply